Roladki szpinakowo-łososiowe z rukolą i pestkami dyni

 

Roladki szpinakowo-łososiowe

Roladki szpinakowo-łososiowe z rukolą

i pestkami dyni 

Składniki:  

Szpinak Mrożony - 1 opakowanie

Wędzony łosoś - 2 opakowanie

Kurze jaja - 4 sztuki

Rukola - 1 opakowanie

Serek naturalny np. Bieluch - 1 opakowanie

Chrzan tarty - 1 łyżeczka

Pestki dyni - 3 łyżki

Mąka pszenna - 2 łyżki

Czosnek – 2 ząbki

Masło - 1 łyżka

Roladki szpinakowo-łososiowe z rukolą i pestkami dyni:

Szpinak usmażyć na maśle i doprawić posiekanym czosnkiem i świeżo mielonym pieprzem. Po ostygnięciu należy dodać żółtka jaj, mąkę i razem wmieszać. Następnie ubić białka jaj i powoli dodać je do całej masy. Jednolite ciasto przełóż na blaszkę wyłożoną pergaminem i piec w rozgrzanym do 180* piekarniku przez 15-20minut. Ciepłe upieczone ciasto zwinąć należy wraz z pergaminem w rulon i pozostawić na jakiś czas do ostygnięcia. 

Serek naturalny doprawić chrzanem i świeżo zmielonym pieprzem, razem wymieszać i pozostawić w lodówce. Ostygnięte ciasto rozwinąć, posmarować serkiem, ułożyć na nim plastry wędzonego łososia, posypać rukolą oraz prażonymi pestkami dyni i ponownie zrolować (tym razem ciasno i dokładnie, pamiętajmy papieru już nie zawijamy do środka!). Roladę owinąć folią aluminiową i włożyć do lodówki na około 2godziny, aby się schłodziła. Podawać pokrojone w plastry. Smacznego!