Spaghetti primavera

 

Składniki:

Spaghetti pełnoziarniste - (200 g)
Marchew - 1 sztuka (150 g)
Pomidory koktajlowe (250 g)
Brokuł - 1/2 sztuki (200 g)
Ser ricotta - 100 g
Ser twardy (typu parmezan) (15 g)
Natka pietruszki - 1 pęczek
Mleko - 1/2 szklanki  (100 ml)


Wykonanie

Czosnek obrać i posiekać. Marchew umyć, oskrobać i pokroić w zapałki. Pomidory przekroić na pół, lub ćwiartki. Brokuły opłukać, oczyścić i pokroić na różyczki. Wszystkie warzywa dusić razem ok. 6 min na patelni teflonowej pod przykryciem. W dużym garnku ugotować makaron wg przepisu na opakowaniu. Ser ricotta wymieszać z mlekiem, dodać ser twardy typu parmezan oraz posiekaną pietruszkę i wymieszać. Makaron odcedzić na sitku, do patelni z warzywami dodać sos i makaron oraz następnie wszystko energicznie wymieszać i chwilę razem podgrzać. Smacznego!