Makaron ze szpinakiem i dorszem




Składniki:

Makaron Razowy - (150 g)
Dorsz filet - ok 1 filet (250 g)
Szpinak mrożony - 1/2 opak. (200 g)
Pomidory koktajlowe - ok 12 sztuk (100 g)
Suszone pomidory - 4-6 szt. (ok 40 g)
Jogurt naturalny - 1/2 opak. (100 ml)
Czosnek - 1-2 ząbki (ok 5 g)
Papryczka chilli, sól, pieprz
Rukola - 1/2 opakowania (ok 50 g)
Olej rzepakowy - 1 łyżka (15 ml)


Wykonanie

Wrzucić makaron na osoloną wodę i gotować na wolnym ogniu. Wlać na patelnie olej i wrzucić pokrojonego w kostkę (1x1cm) dorsza i smażyć ok. 2-3 minuty, następnie dorzucić posiekany szpinak, pokrojone na pół pomidorki, zalać jogurtem i dodać posiekany czosnek. Podgrzewać na wolnym ogniu. Po ok 5 minutach wrzucić posiekane suszone pomidory. Dodać sól pieprz i papryczkę chilli do uzyskania pożądanego smaku, a następnie wrzucić ugotowany makaron i wymieszać. Na talerzu posypać rukolą.